Selecteer een pagina

Er zijn in Nederland een heleboel mensen die regelmatig te maken hebben met pijn in de spieren. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Bij de een heeft het te maken met overbelasting, terwijl de ander een spierziekte heeft. Wanneer je regelmatig te maken hebt met pijn in de spieren, dan belemmert dit het dagelijks leven behoorlijk. Zo kan spierpijn in de nek/schouders bijvoorbeeld zorgen voor hoofdpijn. Daarnaast kan het ook vermoeidheid met zich meebrengen.

Ga ermee naar de dokter

Als je van de een op de andere dag last hebt gekregen van extreme spierpijn, dan is het zeer belangrijk dat je hier zo snel mogelijk mee naar de dokter gaat. Laat het grondig onderzoeken en probeer erachter te komen waarom je hier zo’n last van hebt. Mocht er niks uit dit onderzoek komen, dan kan het zijn dat je door wordt verwezen naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Zo kan bijvoorbeeld een verkeerde houding ook zorgen voor spierklachten. Samen met de fysiotherapeut kun je een plan van aanpak maken om de hoeveelheid en de ernst van de klachten te verminderen. 

Koop een jacuzzi en maak er regelmatig gebruik van

Een jacuzzi kan spier- en gewrichtsklachten behoorlijk verminderen. Als je dus regelmatig last hebt van spierpijn dan kan een jacuzzi kopen in Tilburg uitpakken als een erg goede investering. Het is hierbij wel van belang dat je kiest voor een variant met sterke jets. De jets bepalen namelijk hoeveel baat je erbij hebt. Naast een jacuzzi zou je ook kunnen kijken voor een nieuwe zwemspa. Het voordeel hiervan is dat je ook regelmatig kunt zwemmen om het lichaam fit te houden.

Zorg voor voldoende lichamelijke beweging

Naast dat pijn in de spieren kan ontstaan door overbelasting, is het ook mogelijk dat de klachten ontstaan doordat er te weinig bewogen wordt. Zo is het voor het lichaam erg belangrijk dat er minimaal een halfuur per dag bewogen wordt. Pak bijvoorbeeld de fiets om naar het werk te gaan en laat de auto wat vaker voor de deur staan. Bovendien zou je er ook voor kunnen kiezen om een sportschoolabonnement af te sluiten. Door regelmatig te trainen ontwikkel je de spieren en dat kan de hoeveelheid klachten behoorlijk verminderen.