Selecteer een pagina

De Costa del Sol staat niet voor veel mensen bekend als een bestemming die mensen op hun bucketlist staat. Dat is ook wel logisch aangezien het een ‘simpele’ bestemming is voor de meeste reizigers. Toch moet de Costa del Sol niet neergezet worden als een simpele vakantiebestemming. Het is namelijk een plek die veel te bieden heeft. En ja, dat gaat zeker verder dan relaxen aan het strand en liggen in de zon. Een huis kopen aan de Costa Del Sol bij Villa Nova is ook een erg goed idee! In dit artikel lees je wat er allemaal te doen is in aan de Costa del Sol.

Basis informatie over de Costa del Sol

De Costa del Sol is een 300 kilometer lang kustgedeelte dat loopt van het schiereiland Gibraltar tot aan de badplaats Almeria. Het hoort bij de regio Andalusië. Zoals je misschien al denkt bij het zien van de naam, beslaat het vooral het kustgebied. De Costa del Sol is een gebied waar veel mensen een vakantiehuis kopen via Villa Nova Real Estate. 

Wat voor weer kun je verwachten aan de Costa del Sol

In dit gebied kan je heel het jaar goed weer verwachten. In de zomerperiode is het wel vaak erg druk doordat er veel toeristen naar de Costa del Sol gaan in deze periode. Kies er daarom voor om in mei/begin juni of juist na het hoogseizoen af te reizen naar de Costa del Sol. Het zal dan een stuk rustiger zijn en het weer is in deze periodes nog steeds heerlijk!

Málaga bezoeken

Málaga is de grootste stad van de Costa del Sol. De kans is dus ook erg groot dat je hier aankomt met het vliegtuig vanuit Nederland. Buiten dat je hier aankomt aan het begin van de vakantie is Málaga ook echt de moeite waard om te bezoeken. Er zijn veel leuke en mooie bezienswaardigheden in het centrum. Neem bijvoorbeeld de klim naar het Gibralfaro kasteel. Je moet dan 130 meter klimmen via vrij steile paden. De wandeltocht duurt tussen de twintig en dertig minuten. Wanneer je op de bestemming bent, word je beloond met het geweldige uitzicht over de gehele stad. 

Genieten aan het strand

Ondanks dat er eerder in dit artikel aan werd gegeven dat de Costa del Sol veel meer te bieden heeft dan alleen relaxen aan het strand, is het toch wel echt heerlijk om aan het strand te liggen. Aan de Costa del Sol zijn er erg veel mooie beachclubs die zeker de moeite zijn om eens te bezoeken.