Selecteer een pagina

Er zijn diverse beproefde methoden die je kunt gebruiken als je thuis af wilt komen van te kalkrijk leidingwater. Vrijwel elke Nederlander weet dat water met veel kalk, in jargon wordt dit hard water genoemd, niet goed is. Hard Water brengt schade toe aan van alles en nog wat, zoals je huishoudelijke apparaten en je huid, maar veroorzaakt ook lelijke plekken en vlekken in sanitaire en vochtige ruimtes als de badkamer, het toilet en de keuken. En dat is iets wat je niet moet willen. Gelukkig is er van alles mogelijk om van deze ellende af te komen en, bijvoorbeeld via Softwatersystems.nl, je huis water zachter te maken. Welke aanpak er mogelijk is, kun je hieronder lezen!

Een wateronthardingssysteem is de perfecte oplossing

Verreweg de beste manier om water te ontkalken, is door het probleem bij de wortel aan te pakken. Dit kun je eenvoudig doen door een waterontharder van Softwatersystems.nl te kopen en die aan je waterleidingnetwerk te koppelen. Al het leidingwater wat dan je woning of je bedrijfsgebouw binnenkomt, wordt dan met zout of via elektromagnetische kracht ontdaan van kalkresten. Via een systeem van Softwatersystems.nl profiteer je dan direct van uiterst schoon, fris en zuiver water, dat v4ij is van kalk. De voordelen ga je snel merken: geen kalkvlekken en kalkaanslag meer, en natuurlijk apparaten die beter werken en minder energie gebruiken. Het drinkwater smaakt beter, terwijl kalkvrij kraanwater ook aanzienlijk beter is voor je huid.

Zelf aan de slag met zuiveringszout

Je kunt kleine hoeveelheden water ook ontkalken met behulp van los zuiveringszout. Hiervoor zijn mobiele ontharders te koop, waarmee je kleine hoeveelheden leidingwater zachter kunt maken. Natuurlijk is een geïnstalleerde ontharder een veel definitieve oplossing, omdat je dan al het water thuis kunt zuiveren. Maar als je alleen sporadisch ontkalkt water nodig hebt, is dit een prima optie.

Gebruik een goed azijn sopje om kalk te verwijderen

Is het leed al geschied en heb je te maken met kalkafzetting in je leidingen, keukenapparatuur en in de wasmachine? Dan is het verstandig om je apparaten goed te reinigen met een geschikte schoonmaakazijn. Zo worden de onderdelen kalkvrij en ben je af van vlekken en kalkaanslag. Een aanrader: kies voor een vaste waterontharder, want anders zul je blijven moeten schoonmaken om kalkaanslag te voorkomen.