Selecteer een pagina

Ik ga op vakantie en ik neem mee… Als je op vakantie gaat, en zeker op zeilvakantie, zijn er een hoop dingen die je bedenkt en die je vervolgens nog last minute moet regelen. In dit artikel sommen wij een aantal dingen voor je op, zodat je zeker weet dat je goed voorbereid op reis gaat.

Denk je erover om een boot aan te schaffen en op zeilvakantie te gaan? Dat is hartstikke leuk! Jachtmakelaardijkappers.nl helpt je met het vinden van de juiste zeilboot voor een scherpe prijs.

Handige apps

Er zijn tal van handige apps voor op de boot die je reis makkelijker kunnen maken. Zo is Navionics Boating een app met alle waterkaarten van heel West-Europa. De app is niet gratis, maar wel erg praktisch. Ook wanneer het even niet zo soepeltjes verloopt en je komt in de problemen is er een app die je kan helpen. Met de KNRM Helpt app hoef je slechts op één knop te drukken en dan wordt er een signaal doorgegeven naar het Kustwachtcentrum. Als laatste kun je ook Windfinder pro downloaden. Deze app geeft een behoorlijk nauwkeurige voorspelling van de wind en het bijbehorende weer. De app biedt verwachtingen over windkracht, weer en golven voor heel veel locaties wereldwijd.

Veiligheid

Check of alles nog goed zit in je boot. Zijn er geen gebreken en is er niets kapot of beschadigd. Sla olie, een tankje versie diesel en een aantal reservefilters in, zodat je zeker weet dat je voldoende bij hebt. Laat ook je reddingsvesten keuren en zorg ervoor dat het gaspatroon daar goed aan bevestigd zit. 

Vlagetiquette

Het voeren van een vlag is een verhaal op zich. Precies weten wanneer je welke vlag moet voeren, kan namelijk best lastig zijn. Over het algemeen geldt: wanneer je niet meer in Nederlandse wateren vaart voer je een gastenvlag. Ook de vlag van je eigen nationaliteit moet je voeren, deze heeft een vaste plek achterop je boot, bij voorkeur in het midden. De precieze regels voor het voeren van vlaggen kun je het beste even navragen, want het zijn er best wel wat.

Paklijst

Om je nog even te helpen hebben we een kleine paklijst voor je samengesteld.

  • Een hoofdlamp voor nachtelijke uitjes en zeilwissels
  • De oplaadsnoeren van al je elektrische apparaten
  • Kleding voor alle weersomstandigheden (dus ook thermokleding, ook al is het zomer)
  • Een verrekijker
  • Een goed anker
  • Zitkussens voor in de kuip
  • Spelletjes, want er is niets zo leuk als spelletjes spelen op de boot
  • Voldoende geld
  • Zonnebrand
  • Zowel fysieke als digitale kaarten